با سلام خدمت شما بازديدكننده گرامي ، خوش آمدید
به سایت من . لطفا براي هرچه بهتر شدن مطالب اين
وب سایت ، ما را از نظرات و پيشنهادات خود آگاه سازيد
و به ما را در بهتر شدن كيفيت مطالب ياري کنید.
ین غار که به غار آب کمونه ( Ab – Kamoneh ) معروف است ، دز یکی از تنگ های زیبای کوخ سپیدار، بنام تنگ اشکفت ، در جنوب روستای کرفت ، از بخش خفر جهرم قرار گرفته است ، دهانه این غار در عرض جغرافیایی " 927/28057 " شمالی و در طول جغرافیایی " 892/52549 " شرقی و در ارتفاع 2300 متری از سطح دریا قرار گرفته است .
اینکه قسمتهای آن بتازگی و به کمک راهنما های محلی مورد بازدید قرار گرفته ، ودر سنگهای آهکی ایجاد شده است و برای رسیدن به آ« باید حدود 5/1 ساعت از کوه تنگ بالا رفت تا به جایی برسیم که دره دوشاخه می شود و یک پشته مابین این دو بخش قرار دارد و غار آب کمونه برروی دیواره این پشته قرار دارد و تفرجگاه آب کمونه در بالادست آن ، آب خره و علی یاری در دره سمت چپ و آب اشکفت در دره سمت راست آن قرار دارد .
وجه تسمیه این آب وغار بخاطر پیداشدن پیکان های فلزی و نوک کمان هایی است که در گذشته در این محل پیدا شده است .
دهانه غار نسبتا کوچک بوده و پس از عبور از آن وارد یک تالار می شویم که دارای 2 دالان می باشد .
دالان جنوبی حدود 30 متر بیشتر عمق ندارد ولی دارای حوضچه ای زیبا و قندیل های جالبی است و آثار ریزش آب در جدارها و فرسایش خطی و شیاری بر روی آنها دیده می شود .
در سمت چپ که برویم ، سه راهرو یا دالان وجود دارد که دالان شرقی و شمالی چندان طولانی نیست ولی دالان جنوبی طولانی و زیباست و در ابتدا باید چندین متر بصورت سینه خیز به داخل آن رفت و سپس به قسمتی می رسیم که استخوانهای زیادی ریخته شده که مربوط به شکارهایی است که در گذشته و سالهای نه چندان دور توسط پلنگ انجام گرفته و شکار خود را به اینجا می آورده و می خورده است .
به گفته اهالی در گذشته تعداد این حیوان در منطقه زیاد بوده است واین غار مامن و پناهگاه آنها بوده و همین مسئله بعلاوه تاریکی مطلق و وجود خفاشها باعث شده که چند نفری هم که از وجود غار اطلاع داشتند ، بجز چند متر اولیه ، وارد این غار با شکوه نشوند و خود ما هم با دیدن این استخوانها و شاخ حیوانات خورده شده و تجسم برخورد با یک پلنگ در آن مجرای تنگ و تاریک دچار ترس و دلهره شده بودیم .
با سلام ضمن تشکر از زحمات شما مطالب جالب بود ولی قدمت کرفت زیاد است پاسخ: با سلام جناب قنبری قدمت روستا طبق گفته مورخین و بر گرفته از کتاب خفر دیار ناشناخته می باشد